Wonen zonder hindernissen: inspiratie voor toegankelijkheid

Wonen zonder hindernissen: inspiratie voor toegankelijkheid
14 januari 2019 Henriette

Het senioreninitiatief  Stichting Friendly Wonen  in Amsterdam lanceerde onlangs hun nieuwe website en de publicatie Lang Leven in Plan Berlage. Friendly Wonen helpt initiatieven die eraan bijdragen dat mensen zo zelfstandig mogelijk oud kunnen worden in hun vertrouwde omgeving, ook als hun kwetsbaarheid en afhankelijkheid toeneemt. De stichting speelt in op de wens van het gemeentebestuur dat bewoners zich uitgenodigd en uitgedaagd voelen om zélf problemen aan te pakken en te werken aan maatschappelijke doelen, op allerlei terreinen.

De brochure Lang leven in plan Berlage biedt een bundeling van inspirerende oplossingsrichtingen, waarmee de toegankelijkheid van bestaande woningen verbeterd kan worden. Het gaat bijvoorbeeld over toepassing van diverse soorten binnen- en buitenliften, over het aanbrengen van flex- en tussentreden en over de vertiwalk).