Ik heb de draad weer opgepakt: goed leven met dementie

Ik heb de draad weer opgepakt: goed leven met dementie
20 april 2018 Henriette

In deze brochure vertellen mensen met dementie aan de hand van polaroidfoto’s die ze zelf maakten, wat voor hen belangrijk is. Heel ‘gewone’ dingen eigenlijk. Liefdevolle relaties, je nuttig voelen, actief blijven. En geaccepteerd worden, zoals een man met dementie vertelt. Als vrijwilliger bij de Voedselbank voelt hij zich nuttig en het is een plek waar hij zich gewaardeerd en welkom voelt.
Verhalen die je raken. Ze vormen de kern van de brochure Ik heb de draad weer opgepakt: goed leven met dementie doe je samen.

Mensen met dementie wonen meestal vele jaren zelfstandig thuis. Alleen of met hun partner. En dat kan ook goed als er de nodige steun is om gewoon door te leven, terwijl de situatie steeds verandert en om aanpassingen vraagt. Om passende hulp te kunnen bieden, is het cruciaal om te luisteren naar wat mensen met dementie zelf wensen en verlangen.

Een samenwerkingsproject van Spectrum,partner met elan, het Odensehuis Gelderse Vallei e.o. en Stadstrainers. De brochure is gepresenteerd op de werkconferentie Goed leven met dementie doe je samen , ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Odensehuis (20 april 2018).