5 ontwikkelingen in wonen en zorg 2018

5 ontwikkelingen in wonen en zorg 2018
25 januari 2018 Sabine

Wat gaat 2018 ons brengen op het gebied van wonen en zorg? Waar zit de vernieuwing? Welke ontwikkelingen zetten echt door? Het Kenniscentrum Wonen-Zorg blikt vooruit en benoemt 5 ontwikkelingen die in 2018 door gaan zetten.

  1. Woonvormen tussen thuis en instelling krijgen wind mee
  2. Regionale samenwerking rond bescherm wonen en ambulante GGZ krijgt vorm
  3. Gemeente pakken rol voor prettig wonen voor ouderen
  4. Verduurzamen van zorggebouwen krijgt urgentie
  5. Technologie ondersteunt langer thuis wonen

Zie hier voor de blog van Daniëlle Harkes, manager van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. De samenwerking tussen woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten, de opkomst van burgerinitiatieven en de toenemende vraag naar woonvariaties zijn haar aandachtsgebieden.