Gids over wonen en zorg in Wijchen

Gids over wonen en zorg in Wijchen
24 maart 2017 Sabine

Iedereen wil een woning die past bij de eigen woonwensen. Zorg kan daar zeker bij horen. In Wijchen is een breed aanbod van wonen met zorg beschikbaar. Er zijn mogelijkheden voor wonen met een lichte zorgvraag, maar ook voor wonen met een zware zorgvraag. Er zijn mogelijkheden voor mensen van alle leeftijden. Deze Gids helpt mensen om de woning te vinden die het beste past bij hun zorgbehoefte.

De Gids is gemaakt in samenwerking met de dertien wonen en zorg partners in de gemeente Wijchen. De Gids laat op een overzichtelijke wijze de vele verschillende woonmogelijkheden per aanbieder zien in Wijchen. Het gaat over de combinatie wonen en zorg voor mensen met een lichte en zware zorgvraag en verwijst naar de Bewust Wonen adviseurs voor mensen die preventieve maatregelen willen nemen om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen. Het is een handig boekje waar alle aanbieders die wonen en zorg combineren, en ongeacht de grootte van de organisatie, evenveel ruimte krijgen (2 bladzijdes). Zij beschrijven hun aanbod, locatie van  de woonvormen en voor wie de woonvormen bijzonder geschikt zijn.

Naast de Gids is ook een handige placemat ontwikkeld met een overzicht van alle aanbieders.